*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ

«ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1945
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Σημείωμα του μεταφραστή: το κείμενο αυτό πρέπει να αναγνωστεί σε σχέση με την εισαγωγή στην μελέτη «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ» περί Ελέυσεως/Ελευσίνος, όπου αναφέρεται «Στις τοιχογραφίες από τις χριστιανικές κατακόμβες, ο Καλός Ποιμήν προσλαμβάνει και οικειοποιείται αρκετές φορές την κεφαλή/προσωπείο/προσωπίδα του Ερμού. Εάν, όμως, το μειδίαμα είναι το ίδιο, το σύμβολο έχει μεταβάλει την σημασία του/η σημασία του συμβόλου έχει μεταβληθεί». Στον «Επαναστατημένον Ανθρωπο» γράφεται: «Στον 20ο αιώνα, η δύναμη φορά την μάσκα της τραγωδίας». Βλ. και τις αναφορές στο ξίφος του κυβερνήτη Χριστού-Αλεξάνδρου στα έργα «ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» και «ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ». Συνέκρινε, ακόμα τα άρθρα με τίτλους «Από την Αντίσταση στην Επανάσταση», «Κατάθεση για την Εξέγερση και την Επανάσταση», «Το φως της επανάστασης στην Ευρώπη», «Έθνος, Εκκλησία και Χριστιανισμός», «Κράτος, Έθνος, Λαός και Θρησκεία». Ως προς την επανάσταση, βλ. και όλες τις σχετικές μεταφράσεις περί επανάστασης, κυβέρνησης, ξίφους, προσωπίδας συν τον "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ" και το μικρό κείμενο "ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΕΝΙΝ: ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ"

Ποιος εορτασμός λάμβανε χθες χώρα στις οδούς της πόλεως;
Η ελπίδα ότι πλησιάζει η νίκη, ο πυρετός της αναμονής μιας πρόωρης ανακωχής, η χαρούμενη ένωση έθνους και στρατιωτών, ένας ενθουσιασμός που δεν θα μπορούσαν να τον σβήσουν ούτε ακόμα και οι άδειες κοιλιές –και η επιμονή ενός λαού να υψώνει τις σημαίες και τα λάβαρά του ακόμα κι αν ο κόσμος δεν του αποδίδει την πρέπουσα προσοχή.
Υπήρχαν πολλά να εορταστούν, πολλά πράγματα που διαπότιζαν το ίδιο το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί και έκαναν δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος από μέσα γιατί οι φωνές και τι ήταν αυτό που άξιζε να εορταστεί.
Πέρα, όμως, από τις περιοχές όπου συγκεντρώθηκε και χειροκροτούσε το πλήθος, το έρημο Παρίσι ενδύθηκε το ιστορικό του προσωπείο.
Αρκούσαν για αυτό, λίγες αρχαίες, παλαιές πέτρες και ένας ποταμός για πάντα νέος.
Η υπερφυσική σιωπή της εγκατελειμμένης πόλης ήταν, ίσως, ο καλύτερος τόπος για να συλλάβει κανείς τους λόγους που τόσο πολλοί άνθρωποι συνήλθαν όλοι μαζί σε σύνοδο όπου υπήρχε μια τεράστια διάχυση ανθρώπινων συναισθημάτων. Διότι όλοι αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες είχαν, φυσικά, συγκεντρωθεί για να αναπολήσουν ένα στρατιωτικό θέαμα και να επευφημήσουν την ελπιδοφόρο υπόσχεση για την έλευση μιας δύναμης που ακόμα δεν κατέχουμε.
Ήξεραν, όμως, ότι ήταν η γιορτή της πόλης τους και ότι είχαν προσκληθεί για να εορτάσουν ό,τι είχε κάνει εκ νέου το Παρίσι υπέρ της ελευθερίας.
Χθες έγινε αυτή η εορτή για χάρη μιας δύναμης στην οποία προσβλέπουν με ελπίδα και για χάρη μιας ελευθερίας που ήδη βρίσκεται στα χέρια τους: εορτή του στρατιώτη και του πολίτη, του πολέμου και της επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου