*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ


«ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Σημείωμα του μεταφραστή: το κείμενο αυτό πρέπει να αναγνωστεί συνοδευτικά με την παρουσία του συγγραφέα στον ΟΗΕ όταν τον Σεπτέμβριο 1948 ο Αμερικανός Γκάρυ Νταίηβις ανακηρύχθηκε «Πολίτης του Κόσμου» στο Palais de Chaillot της Νέας Υόρκης με στήριξη από την εφημερίδα “COMBAT” του Αλμπέρ Καμύ με υπογραφές 500 διαννοουμένων, συγγραφέων και δημοσιογράφων προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Εξειδικευμένα, πρέπει να μελετηθεί μαζί με τα άρθρα με τίτλο «ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ», «ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» αλλά και με τις μεταφράσεις στην εφημερίδα COMBAT των κειμένων: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.», «Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ», «ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Μνήμες για εικονογράφηση από τον Μποτιτσέλλι», «Το πείραμα Χίτλερ: Ξίφος, Ζυγός και Γόρδιος δεσμός», «Το ξίφος ως σύμβολο του κυβερνήτη», «Ο Σταυρός του Μαρτυρίου», «Η φόρμουλα πανάκειας των Θεών της Γερμανίας», «Ο χειρισμός της φόρμουλας της ελευθερίας». Σε συνδυασμό με τα κείμενα Καμύ περί Ισπανίας, Ρεπούμπλικας, Συντάγματος, Ευρώπης, Ελλάδας, Τύπου και Ελευθερίας (όπως π.χ. «ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΡΞΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ», «Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ»), πρέπει να συγκριθεί και το έργο «ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ» για το θέμα της Ιεράς Εξέτασης και των εκδηλώσεων του Corpus Christi καθώς και η μετάφραση Όργουελ με τίτλο: «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ».
Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε εδώ –με σταθερόν αλλά μετρημένον τρόπο– κατά των μεθόδων λογοκρισίας του Τύπου. Η διαμαρτυρία μας θα είναι μετρημένη στην γλώσσα της αλλά σταθερή στην αποφασιστικότητά της να δημοσιευτούν τα πολιτικά μας σχόλια ή και αυτό το άρθρο ακόμα-ακόμα, αν παραστεί ανάγκη, ενάντια στους ευσεβείς πόθους του Γραφείου Λογοκρισίας.
Οι σχέσεις μεταξύ Τύπου και Γραφείου Λογοκρισίας κυβερνώνται
από τις 24 Σεπτεμβρίου από ένα διάταγμα το οποίο αναγνωρίζει την νομιμότητα της λογοκρισίας αναφορικά με πληροφορίες περί της αποκάλυψης
στρατιωτικών επιχειρήσεων ενώ όλα τα υπόλοιπα θέματα θα πρέπει να εξαιρεθούν από την διαδικασία επιτήρησης.
Βάλαμε την υπογραφή μας σε αυτήν την συμφωνία
και σεβαστήκαμε τους υποχρεώσεις που αναλάβαμε υπό τους όρους της. Όμως, το Γραφείο Λογοκρισίας απέτυχε να τιμήσει αυτήν την βασική δέσμευση. Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι η λογοκρισία είναι παράνομη
εφόσον παραβιάζει την συμφωνία στην οποία ελευθέρως τέθηκαν οι υπογραφές των 2 μερών.
Πιστεύουμε ότι η ανομία, στην περίπτωση αυτή, ισοδυναμεί με αφανισμό της ύπαρξης.
Οπότε, θα αγνοούμε τις αποφάσεις των λογοκριτών όποτε αυτοί αρνούνται τις ίδιες κατ’ εξοχήν αρχές και κανόνες που ορίζουν το δικαίωμά τους να υπάρχουν.
Στην έκδοσή μας του Σαββάτου σχολιάσαμε νέα από μιαν πηγή του Φράνκο αναφορικά με τις δραστηριότητες στα σύνορα των Ισπανών Ρεπουμπλικανών.
Το σχόλιό μας δυσαρέστησε τους λογοκριτές.
Για τους λόγους που έχουμε ήδη υποδείξει,
θα το επαναδιατυπώσουμε αλλά, αυτήν την φορά, με όρους ακόμη πιο ισχυρούς και δεσμευτικούς από πριν.
Ναι, υπάρχει ένα πρόβλημα Ισπανικό (αν και μερικοί δεν χαίρονται γι’ αυτό).
Προειδοποιήσαμε τους αναγνώστες μας να είναι επιφυλακτικοί έναντι νέων που πηγάζουν από μιαν πηγή του Φράνκο.
Οι ειδήσεις αυτές, είναι αλήθεια,
δεν προσέφεραν υπηρεσίες προς την κυβέρνηση της Γαλλίας στα μάτια των ξένων –διότι υπέθεταν ότι η Νότιος Γαλλία ήταν σε χάος. Επεδίωκαν να κεντρίσουν την κυβέρνηση ώστε να λάβει μέτρα αποκατάστασης –κατά το κοινώς λεγόμενον–
του νόμου και της τάξης. Από την ίδιαν πηγή και από τα ίδια κίνητρα υποκινούνται και τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες της Μαδρίτης που υποστηρίζουν ότι ο Φράκο πρότεινε στον Στρατηγό Ντε Γκωλ να στείλει η Ισπανία στρατό στην Νότιο Γαλλία για να αποκαταστήσει την τάξη του στέμματος.
Από την άποψη της κατάστασης στην νότιο περιφέρειά μας, τα ρεπορτάζ αυτά κινδυνεύουν να ενισχύσουν σκοπίμως και να εξαπλώσουν φήμες ότι οι επαρχίες μας έχουν βουτηχτεί στην αναρχία –φήμες που έχουν εντυπωσιάσει ακόμα και ορισμένα διακεκριμένα πρόσωπα. Για αυτό το ζήτημα, δημοσιεύουμε σήμερα το πρώτο άρθρο μιας Βρεττανίδας δημοσιογράφου (Βέρα Λυνσέη) που έχει επισκεφτεί αυτές τις περιφέρειες και μας έκανε την τιμή να γράψει για μας μιαν αντικειμενική έκθεση του ταξιδιού της (σε Toulouse και Languedoc).
Κατά τα λοιπά, θέλουμε να είναι ενήμεροι οι αναγνώστες μας ότι το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό απ’ ότι μπορεί ήδη να νομίζουν.
Η υπόθεση της Ισπανίας δεν έχει ενδιαφέρον για εμάς αποκλειστικώς και μόνον επειδή οφείλουμε στην Ισπανία ένα χρέος επ’ άπειρον: Μας ενδιαφέρει επειδή κινδυνεύει η πολεμική της Γαλλίας να συμβιβαστεί με την πολιτική του Φράνκο.
Αυτό που ο λαός της Γαλλίας δεν ξέρει ακόμα –και είμαστε αποφασισμένοι να το πούμε, είτε αρέσει είτε όχι στους Ιεροεξεταστές–
είναι ότι ένα πολύ μεγάλο Γερμανικό νούμερο (το οποίο εκτιμούμε περίπου στο 40.000) ικετών που ήλθαν στην Ισπανία έχουν τώρα οργανωθεί σε έναν πραγματικό στρατό πλήρως εξοπλισμένων. Είναι ο κόσμος
που πίεζε την Ισπανία να υϊοθετήσει την άνωθεν περιγραφόμενη πολιτική, είναι ο κόσμος που το «ΡΑΔΙΟ ΜΑΔΡΙΤΗ» θέλει να βοηθήσει με τις διαστρεβλωμένες του ειδήσεις.
Υποβάλλουμε μιαν απλήν ερώτηση: Τί υα συνέβαινε αν αυτός ο στρατός επιχειρούσε να άρει την πολιορκία των Γερμανών φρουρών που σταθμεύουν στα νοτιοδυτικά και επιτίθετο κατά των άοπλων μονάδων μας;
Θα μπορούσε να εμφανιστεί ως απελπισμένη
μια τέτοιου είδους προσπάθεια αλλά δεν θα ήταν παράλογη, διότι θα επέτρεπε στην Γερμανία να εξαγοράσει λίγο χρόνο. Θα βοηθούσε έναντι κάθε κόστους την πολιτική της αντίστασης του Χίτλερ, έναντι όλης της ανηλεούς μάχης, μια πολιτική που οι δικτάτορες ελπίζουν ότι θα καθυστερήσει την έσχατην ήττα τους.
Μια επιχείρηση αυτού του είδους θα έδινε για λίγο στην Γερμανική Αντίσταση τον χρόνο που ζητά ενώ θα αύξανε την πιθανότητα αιματοχυσίας σε ορισμένα τμήματα της Γαλλίας. Για να επανέλθουμε, τότε, ο Φράνκο επιχειρεί να πείσει τον κόσμο ότι ένα τμήμα της Γαλλίας βρίσκεται σε χάος.
Δημοσιεύουμε σήμερα πληροφορίες αναγκαίες για την απόρριψη αυτής της προπαγάνδας.
Μέσω αυτού, κάνουμε το καθήκον μας ως δημοσιογράφοι.
Οι Γερμανοί στην Ισπανία αποτελούν μιαν απειλή για την Γαλλία –και το μόνο που έχουμε για να τους σταματήσουμε είναι το ηθικό του στρατού του λαού μας (που περιλαμβάνει στις τάξεις του και μερικούς Ισπανούς Ρεπουμπλικανούς).
Επομένως, πρέπει οι δημοκρατικές κυβερνήσεις να κάνουν το καθήκον τους.
Το καθήκον αυτό δεν είναι να δέσουμε τα μάτια του Τύπου
και να τον φιμώσουμε ή να συγκαλύψουμε την αλήθεια,
είναι να εξοπλίσουμε τον στρατό
που θα εγγυηθεί την ασφάλεια και την τάξη στις περιφέρειές μας.
Ό,τι είπαμε την Κυριακή, το επαναλαμβάνουμε σήμερα
παρά τα εμπόδια που έχουν τεθεί στον δρόμο μας: η πολεμική της Γαλλίας και των Συμμάχων
φέρει εντός της την ανάγκη να εξοπλίσουμε τις μονάδες μας των Πυρηναίων.
Στην τωρινή περίσταση, το πολιτικό πρόβλημα είναι τέλεια ορατό:
ο Φράνκο είναι που πρέπει να φιμωθεί,
όχι ο Γαλλικός Τύπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου