*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

"Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ" Γράφει ο Χρήστος Π. Παπαχριστόπουλος

"Πέρα από τον μηδενισμό, όλοι εμείς ετοιμάζουμε -μέσα από τα ερείπια- μια Αναγέννηση… αλλά λίγοι το ξέρουν"
Αλμπέρ Καμύ,
"Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος'' 1951

Γράφει ο Χρήστος Π. Παπαχριστόπουλος
cadmusalbert@yahoo.gr


Υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος να έρθει κανείς αντιμέτωπος με τον παραλογισμό της οικονομικής κρίσης: αυτός είναι ο τρόπος της κλασικής παιδείας, της τέχνης και της μουσικής. Μόνο αν αντιληφθεί κανείς το ΝΑΤΟ ως μια απρόσωπη, γεννητική δύναμη της φύσεως μπορεί να οδηγηθεί σε μια Υπέρβαση της Κρίσεως και να δει κατά πρόσωπο πώς θα βγούμε και πως θα τα φτιάξουμε (τα πράγματα), μια οδό που είναι τελικά ο Έρως και ο χορευτικός ρυθμός που απελευθερώνει: κατά τον Σολωμό, «έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη κι η φύση βρήκε την καλή και την γλυκιά της ώρα».
Μόνη ελπίδα για την Υπέρβαση της Κρίσεως μέσα από διαδικασία που θα είναι «σαν να μπαίνει η Άνοιξη, ουρανού κατάνυξη» είναι η Τέχνη, η Μεταφυσική, η αρχαία ελληνική κλασική κουλτούρα, η αντιμετώπιση των γεγονότων υπό το πρίσμα του ελληνικού θεάτρου και της μουσικής, του ρυθμού του «Μεγάλου Ανατολικού» του Εμπειρίκου. Η βαλλιστική έρευνα πρέπει να ειδωθεί ως μια διερεύνηση για παρτεναίρ στον χορό του βαλς και ως ένας οργασμός των πηγών (Spring) της Φύσεως.
Η λεγόμενη «κρίση», όμως, μπορεί να ειδωθεί μόνο ως μια μουσική συμφωνία λόγου (Judgement, Jazz) και απόδοσης δικαιοσύνης. Πρέπει κανείς να αρθεί υπεράνω και να έχει μια συνολική εποπτεία και διεύθυνση των γεγονότων, ουσιαστικά να θέσει υπό επιτήρηση με στόχο την λήψη οικονομικών μέτρων ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά διότι, πράγματι, υπάρχει μια μουσική κρυμμένη στα γεγονότα:
Η Συμφωνία για το ΝΑΤΟ επετεύχθη στο Στρασβούργο, στο Παλάτι της Μουσικής (Palais de la Musique et des Congrès). Το Στρασβούργο στα σύνορα Αλσατίας-Λωρραίνης είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Εκεί υπάρχει η λεγόμενη «Γέφυρα της Ευρώπης» που συνδέει την Βασιλεία και την Γενεύη καθώς και Επισκοπή της Αγίας Έδρας.
Είναι η πόλη του Σταυρού ή της οδού και του φρουρίου του Σταυρού με βιομηχανία παραγωγής πολυτίμων λίθων και τέχνη επεξεργασίας αδάμαντος ενώ συνδέεται με τον φιλόσοφο και θεολόγο Δαϋίδ Φρήντριχ Στράους που έγραψε τον «Βίο Ιησού»), με τους 3 μουσουργούς Γιόχαν Στράους (ο ένας ήταν ο πατέρας του βαλς, ο δεύτερος έγραψε τον Γαλάζιο Δούναβη και ο τρίτος εφηύρε το κλειδοκύμβαλο) καθώς και τον μουσουργό Ρίχαρντ Στράους και τον Όσκαρ Στράους που έγραψε το Ονειρώδες Βαλς. Και από την σύνοδο των G20 κερδισμένος, τελικά, βγήκε ο Ντομινίκ Στράους Καν.
Ας δούμε, λοιπόν, το ΝΑΤΟ ως μια Συμφωνία της Φύσης (Nature) που οργιάζει. Ας το συνδέσουμε με την Άνοιξη της Πράγας, με το πιάνο και με τις νότες της μουσικής, με τον ρυθμό και το αρχαιοελληνικό μέτρο. Η οικονομική ύφεση (depression), άρα, πρέπει να ειδωθεί ως μια ύφεση, όπως στον μουσικό ρυθμό, ή ως μια σύνθλιψη στον σεξουαλικό τομέα ή όπως μια κατάθλιψη στον ψυχολογικό. Και τελευταία έξοδος από την κρίση, η «Wall Street», η οδός των πινάκων και της ζωγραφικής διότι, σύμφωνα με τον Ιούλιο Βερν, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από τους πίνακες ασφαλείας Duvillars[1].
Όντως, για την Άνοιξη της Πράγας μίλησε από την καρδιά της Ευρώπης και ο πρόεδρος Ομπάμα που βρισκόταν κάτω από τα χαρακώματα του ΟΗΕ του Μουν για να αποκαλυφθεί στο φως μετά το κρυμμένο όραμα του Οσάμα Μπεν Λάντεν που είχε επενδύσει μαζί με τον Μπους επί εποχής Ανάν στα παράγωγα προϊόντα. Πρέπει, όμως, να δει κανείς τα δεδομένα από την γεννητική τους πλευρά και όχι από την στυγνή οικονομική τους πτυχή. Και μην ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ έχει ως σύνθημα την αρχαία ελληνική φράση «ΑΚΟΥΩΝ ΟΡΑ, ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ».
Ανάγκη, όμως, για κάποιες πρόσθετες σημειώσεις:
Είναι η πρώτη φορά που γράφει κανείς επισήμως στην Ελλάδα ότι η κρίση που διέρχεται σήμερα ο κόσμος είναι και μαθηματικά αποδεδειγμένη ως ένας «μυστικός κώδικας» που πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί όπως τα στρατιωτικά σήματα με τα τηλέτυπα και τις μηχανές AROFLEX και να διασυνδεθεί με την επιστροφή της χώρας των γραμμάτων και του φωτός, την Γαλλία του Σαρκοζύ, στο στρατιωτικό (“military”) μιλιταριστικό σκέλος του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι μόνο η ταυτοσημία των ημερομηνιών 11/9/2001 και 19/1/2009 (η επόμενη ημέρα της εορτής του αγίου της αθανασίας) που εξηγεί την κρίση. Αυτή ερμηνεύεται και από τον συμβολισμό των αντίστοιχα σημαδιακών ημερομηνιών, των «σημείων των καιρών» που οδηγούν σε μεγάλες επαναστάσεις.
Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου (17/11/1989) με σύνθημα το «Wind of Change» των Scorpions, η Γαλλική Επανάσταση (1789), η επανάσταση του Νοέμβρη του ’17 στα σημερινά ανάκτορα του Ερμιτάζ, η 17η Νοέμβρη του ελληνικού Πολυτεχνείου, η Επανάσταση του ’21 και η είσοδος στην χιλιετία του 21ου αιώνα.
Ορισμένες ακόμα αναμνήσεις είναι χρήσιμες:
Γράφτηκε μετά την 11/9 ότι ο Μπους και ο Μπεν Λάντεν είχαν επενδύσει στα παράγωγα. Πώς εξηγείται αυτό παρά μόνο εάν δει κανείς τα γεγονότα ως μια γεννητική διαδικασία, μια «Κοσμογονία» (όπως είχε πει τότε ο Κ. Καραμανλής) που συνδέεται με την σύνθλιψη των Διδύμων Πύργων, την κυριαρχία του Μπους επί του Μουν αλλά και με το Μανχάτταν Πρότζεκτ και την ένωση της Δυτικής με την Ανατολική Ευρώπη μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και του υπαρκτού σοσιαλισμού (θυμηθείτε το τραγούδι «First we take Manhattan, then we take Berlin» που κυριάρχησε την ημέρα πτώσης των Διδύμων Πύργων);
Σε αυτήν την συγκολλητική διαδικασία, οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν το άρθρο 5 της Ατλαντικής Συμμαχίας και ζήτησαν από την Ε.Ε. να επιδείξει την αλληλεγγύη της προς αυτές ώστε να δημιουργηθεί μια Ζώνη του ΝΑΤΟ από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια.
Έκτοτε, όμως, προέκυψαν κάποια ερωτηματικά:
Πώς εξηγείται, όμως, ότι από την Γεωργία ξεκίνησε μετά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος (11/82008) η λεγόμενη οικονομική κρίση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Σαρκοζύ που εκπροσωπεί το όραμα του Νέου Κόσμου από το Παρίσι; Γιατί την Παγκόσμια Κρίση (“La Crise est Mondiale’’) την κήρυξε τον Νοέμβριο του 2008 ο Σαρκοζύ;
Πώς εξηγείται παρά μόνο εάν η κρίση συνδεθεί με την ύπαρξη στον Καύκασο του «πυρός αειζώου» του Προμηθέως, με το φυσικό αέριο (Natural Gas) και τους αγωγούς ενέργειας της Ρωσίας προς την Ευρώπη? Δεν συνδέεται όλη αυτή η εικόνα με το Τσέρνομπιλ το Πάσχα του 1986 και με την Αποκάλυψη στην Γάζα τον Δεκέμβριο του 2008; Πώς θα ερμηνευθεί η οικονομική κρίση του 2009 παρά μόνο με την διασύνδεσή της με την αντίστοιχη κρίση του ’29 (Κραχ=Κρας=Σύγκρουση) και με την κατάρρευση των Διδύμων Πύργων όπου έδρευαν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ αλλά και τα γραφεία της CIA; Μόνο έτσι μπορεί να διασυνδεθεί η πετρελαϊκή κρίση του 1973 με την σημερινή οικονομική κρίση. Για τον σκοπό αυτό το 2000 «κλειδώθηκε» από τον πρόεδρο Κλίντον η «Απελευθέρωση των Παραγώγων» με τον νόμο που κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αλαν Γκρήνσπαν και με την απόφαση στο Λονδίνο περί κατάργησης του τραπεζικού απορρήτου των ελβετικών λογαριασμών ενώ ο νέος γ.γ. του ΝΑΤΟ προέρχεται από την Δανία.
Στα γεγονότα αυτά πρέπει να προστεθεί η επίθεση στην Βασίλισσα της Ευρώπης Μαδρίτη το 2004, το τσουνάμι των Χριστουγέννων 2004 στην χώρα-κλειδί Κεϋλάνη, το σκάνδαλο του Εφραίμ με το Βατοπαίδιο, η εκλογή στο Βατικανό του «ευλογημένου» Βενέδικτου τον Απρίλιο 2005 και η ανάγνωση της Βίβλου τον Δεκέμβριο του 2008, η εισαγωγή του ευρώ στην Ελλάδα από το 2002 και η συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρώ και στα θεάματα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, το κάψιμο της Ηλείας το 2008, η επιτήρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την 4/4/2009, η πτώση της Σοφοκλέους τον Σεπτέμβριο του 2009 και, τέλος, η επί-θεση στον επίγειο Παράδεισο, το Ταζ Μαχάλ, στις 29/11/2008;
Η κρίση, ωστόσο, είναι απλώς ένα φυσικό φαινόμενο: όπως ξέρουμε από την Φυσική, πρώτα εκδηλώνεται η αστραπή και μετά ακούγεται η βροντή. Κατά τον ίδιο τρόπο, η 11/9/2001 έχει ως αντίκτυπο την οικονομική κρίση από την 19/1/2009 που ανέλαβε ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος μίλησε από την καρδιά της Ευρώπης για την Εμπέδωση της Ασφάλειας και εξήγγειλε την «Διακήρυξη για την Συμμαχία της Ασφάλειας» με βάση, όμως, το σχέδιο Μπους.
Οι διασυνδέσεις σε όλο αυτό το –κατά κάποιο τρόπο- «ηλεκτρονικό» κύκλωμα είναι εύκολο να γίνουν. Πρέπει, όμως, να διευκρινιστεί κάτι ακόμα: η μεταφυσική, θεολογική πτυχή της ανάλυσης αυτής για την συμφωνία του ΝΑΤΟ που έγινε ενώ ξεκινούσε η εβδομάδα του Καθολικού Πάσχα.
Ο Νίτσε είχε μιλήσει για την άβυσσο ενός κόσμου χωρίς Θεό μιλώντας για τον ευρωπαϊκό νιχιλισμό-μηδενισμό και με τα όσα είδαμε την 11/9 δεν καταλάβαμε ότι ξεκίνησε τότε, μετά τον εορτασμό της Χιλιετίας στο Λονδίνο, η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου κόσμου «εκ του μηδενός-ex nihilo», από την ισοπέδωση του Ground Zero. Τώρα, ουσιαστικά, με την συμφωνία των G20 στο Λονδίνο και πάλι οι δύο στιγμές ενώνονται –όπως σε έναν καθρέπτη ή ένα δίπτυχο- και θα ζήσουμε τον Νέο Κόσμο, της Πτώσης ή της Αποκαλύψεως.
Τώρα θα δούμε το αντίκρυσμα και τον αντικατοπτρισμό της 11/9 στις ζωές όλων μας. Μόνο που, αν θυμάστε, ο Μπους διάβαζε σε εκείνο το σχολείο την ημέρα αυτή ανάποδα και οι ασφαλιστικές και …άλλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ που έδρευαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου κατεστράφησαν από τότε. Και να θυμάστε ότι «ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
Σημαντικό στοιχείο, τέλος, είναι να κατανοηθεί ότι ο Χρόνος βαδίζει κατά κάποιο τρόπο αντίστροφα: τώρα είμαστε ουσιαστικά στην κατάσταση πριν την 11/9/2001, πράγμα που ερμηνεύεται από την διαφορά σε ΗΠΑ και Ελλάδα μεταξύ της χρήσης εναλλασσομένου και συνεχούς ρεύματος.
Σε όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα, βλέπετε, για να λειτουργήσουν και να γίνει παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στο circuit απαιτείται –πέρα από την Ασφάλεια- και Αντίσταση.
Την Ασφάλεια, βέβαια, άλλοι την ερμηνεύουν ως Άμεσο Δράση γενικά, άλλοι ως Αστυνομία, άλλοι ως Σεκουριτάδες, άλλοι ως χρηματιστηριακή ασφάλιση, άλλοι ως ασφάλεια ζωής και άλλοι ως Ιησου-rance (Insurance).

Σκεφτείτε μια ηλεκτρική συσκευή με δύο πόλους –την 11/9/2001 και την 19/1/2009- που πρέπει να λειτουργήσει ως γεννήτρια και ως αγωγός αλλά όπου δεν λειτουργεί η αντίσταση αλλά μόνο η ασφάλεια. Τί θα γίνει;
Βραχυκύκλωμα προκαλείται αν υπάρχει μόνο Ασφάλεια και δεν υπάρχει Αντίσταση…
Αν υπάρχει Αντίσταση, μόνο τότε δημιουργείται Γέννηση ή Αναγέννηση!

Ο Χρήστος Π. Παπαχριστόπουλος είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διπλωματία και την Τέχνη της Αναγεννήσεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου