*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ


«ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Σημείωμα του μεταφραστή: το κείμενο αυτό πρέπει να ενωθεί με την σειρά των μεταφράσεων Καμύ ως προς τα θέματα α) της επανάστασης, β) της αναγεννήσεως.
Όταν κοιτάζουμε σήμερα σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας ή, ακόμη περισσότερο, όταν υποδεικνύουμε πώς φτάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, δεν βλέπουμε καμιάν ανάγκη ώστε να επανεξετάσουμε την στόχευση που είχε το τελευταίο μας κείμενο ή να μετριάσουμε την επιφύλαξη με την οποία αντιμετωπίσαμε ταυτόχρονα με την ήττα της Γαλλίας το σάρωμα της πολιτικής της ηγεσίας.
Αντιθέτως, περαιτέρω στοχασμός για αποκρυστάλλωση σκέψεων μας έχει απλώς καταστήσει πιο προσεκτικούς.
Δεν υπάρχει κανένα νόημα να συνεχίσουμε να αποκρύπτουμε από τους φίλους μας ανά τον κόσμο πόσο εμφανώς ανήσυχοι ένοιωσαν κατά την τεράστια πλειοψηφία τους οι πατριώτες Γάλλοι που άκουσαν τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν την Συμμαχικήν Απόβαση στην Νορμανδία.
Αυτή η αγωνία εκπήγαζε από την ίδια την φύση των γαλλικών πόθων και ελπίδων –και αυτές οι ελπίδες περιστρέφονταν γύρω από ιδέες δικαιοσύνης και αναγεννήσεως.
Αντίθετο με την δικαιοσύνη ήταν ότι άνθρωποι ήδη καταδικασμένοι από τον λαό της Γαλλίας θα έκαναν την επιστροφή τους στην γαλλική πολιτική σκηνή με αθώα χαμόγελα στα πρόσωπά τους.
Η αναγέννηση της χώρας έγινε αντικείμενο συμβιβασμού λόγω του γεγονότος ότι πολιτικοί αποφασισμένοι να κατεβάσουν την πολιτική στο δικό τους επίπεδο μικρότητος αφέθηκαν να μιλήσουν και να δράσουν λες και είχαν την ελάχιστην ιδέα είτε για τα πάθη είτε για το μεγαλείο του έθνους.
Για να έλθω ευθέως στο σημείο που θέλω από πλευράς νοήματος να διευκρινίσω, ο κ. Chautemps μας έχει ήδη επιφέρει ένα μεγάλο ποσοστό απωλειών –ο κ. Chautemps, και άλλοι σαν κι αυτόν που παρείχαν στους φίλους μας πληροφόρηση αλλά δεν γνώριζαν περί τινος μιλούσαν.
Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν γνώριζαν περί τινος μιλούσαν αλλά γνώριζαν ακόμη λιγότερα αφού η Γαλλία είχε βυθιστεί στην άβυσσο της οποίας τα βάθη η δικής τους φαντασία ήταν πολύ ρηχή για να την μετρήσει.
Μιλούσαν για την Γαλλία λες και ήταν κάτι νεκρό ή αφηρημένο, αδαείς καθώς ήταν για την χώρα του αίματος και των δακρύων που συνέχιζε να ζει και χωρίς αυτούς, εξ ου και οι λέξεις τους ήταν εσφαλμένες… και αυτές τους οι λέξεις μας επέφεραν διπλή ζημία, πρωτίστως διότι ήταν εσφαλμένες και δευτερευόντως επειδή έπνιγαν τις συγκεκαλυμμένες μας κραυγές.
Σήμερα θα πρέπει να δώσουμε όλες τις εφημερίδες μας και να συνενώσουμε όλες τις φωνές μας αυτοστιγμεί και εν σώματι ώστε να δώσουμε μιαν καλύτερην εκτίμηση του εαυτού μας.
Εάν η ιστορία αυτή μας αφήνει δίχως έχθρες, ωστόσο ενισχύει την αποφασιστικότητά μας.
Και, πρωτίστως, έχουμε πάρει την απόφαση να μην ανοίξουμε τις πύλες της Γαλλικής πολιτικής σε εκείνους που έφυγαν όταν η αντίσταση ήταν έτοιμη να τους καλωσορίσει.
Συνοπτικά, οι σχέσεις της χώρας αυτής θα πρέπει να διοικηθούν από εκείνους που πλήρωσαν και ανταποκρίθηκαν στην κλήση της.
Με μιαν λέξη, είμαστε αποφασισμένοι να αντικαταστήσουμε την πολιτική με την ηθική.
Ιδού τι καλούμε «επανάσταση».
Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου