*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΡΞΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ


«ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΑΡΞΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1944
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Σημείωμα του μεταφραστή
Το κείμενο αυτό ολοκληρώνει την ενότητα των άρθρων συνταγματικού περιεχομένου για την Ισπανική Δημοκρατία (Ρεπούμπλικα ή Πολιτεία). Συνδέεται με όλα τα κείμενα των μεταφράσεων Καμύ και Όργουελ για την Ισπανία αλλά με μια ειδική εστίαση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι αναφορές στα σπήλαια και στις πόλεις-μοντέλα (όπως Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Κάδιξ) που αναπτύσσονται στα κείμενα «ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ», «ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ;», «ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ:19/7/1936», «ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ», «Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ», «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ», «ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΙ ΟΥΤΕ ΘΥΜΑΤΑ» (βλ. απόσπασμα) ως και τις Πολιτείες που ίδρυσε ο Μεγ.Αλέξανδρος (όπως αναφέρονται στην μελέτη «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ» με θέμα τις τοιχογραφίες από τις Χριστιανικές Κατακόμβες) αλλά και τα άρθρα με θέμα την κατάληψη του Alcazar στο Τολέδο –στρέφουν τον νου στην Πολιτεία Πλάτωνος και στην Ατλαντίδα.
Χθες ανακοινώθηκε η παραίτηση του Στρατηγού Φράνκο μάλλον υπερβολικά βιαστικά από πολλές εφημερίδες. Όταν πρόκειται για νέα, είναι καλύτερα να μην αντικαθίστανται τα γεγονότα από ευσεβείς πόθους.
Το προηγούμενο βράδυ, ένα τηλεγράφημα του Reuters αρνήθηκε επισήμως την αληθοφάνεια του ρεπορτάζ. Ο Στρατηγός Φράνκο δεν παραιτήθηκε∙ είχε πάει σε σαφάρι.
Εν τούτοις, το καθεστώς της Φάλαγγας στην χερσόνησο της Ιβηρικής δεν στηρίζεται σε σταθερό έδαφος. Η Γαλλία δεν επιτρέπεται να στρέψει την πλάτη της στο πρόβλημα αυτό.
Έχουμε ήδη πει ότι οι ψυχές και οι σκέψεις μας ήταν στο πλευρό της Ισπανικής Ρεπούμπλικας.
Τώρα που η Ισπανία αντιμετωπίζει κατά πρόσωπον ένα κυβερνητικό πρόβλημα που δεν μπορεί να το αγνοήσει η διεθνής διπλωματία, θα θέλαμε να προσθέσουμε κάτι στα επιχειρήματά μας.
Πολλά πράγματα στην Ισπανική στάση ανακαλούν την δική μας.
Όμως, η μεγάλη διαφορά είναι ότι η Ισπανία είχε μιαν συνταγματική κυβέρνηση.
Αντιθέτως, η ρεπουμπλικανική κυβέρνηση της Γαλλίας παραιτήθηκε του θρόνου το 1940 υπέρ του καθεστώτος Vichy και των Γερμανών.
Παρέδωσε ανά χείρας τις εξουσίες της και αποποιήθηκε όλων της των δικαιωμάτων.
Όμως, η Ισπανική Ρεπούμπλικα δεν έχει ποτέ πάψει να υφίσταται νομικώς.
Απελάθηκε δια της βίας∙ ωστόσο, για όσους έχουν δημοκρατική συνείδηση, η νομική της ύπαρξις έχει συνεχιστεί αδιάλειπτη.
Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι θεωρητικά η Ισπανία δεν θα είχε ανάγκη επαναστάσεως για να σχηματίσει την κυβέρνησή της.
ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αναμένει την ώρα που θα μπορεί να ξαναρχίσει να λειτουργεί.
Από συνταγματικής πλευράς, θα αρκούσε να επιστρέψει στην Μαδρίτη από το Μεξικό όπου βρίσκεται τώρα ο Señor Martinez Barrio, πρόεδρος του Cortés –και να σχηματίσει την νέα κυβέρνηση ώστε να γίνει εκ νέου στην πραγματικότητα η Ισπανική Ρεπούμπλικα ό,τι δεν έπαψε να είναι από νομικής πλευράς.
Αν ο πόλεμος αυτός είναι όντως πόλεμος υπέρ της δημοκρατίας, το συμπέρασμα είναι έκδηλο.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε αποκλειστικά και μόνο μία Ισπανική κυβέρνηση, εκλεγμένην ομαλά με ψήφο του λαού –και αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η μοναδική κυρίαρχος στα ζητήματα της χερσονήσου.
Αν ο πόλεμος αυτός είναι όντως πόλεμος υπέρ της δημοκρατίας, ο Φράνκο δεν υπήρξε ποτέ –και πρέπει να τον αγνοούμε.
Αυτή είναι η αρχή που θέτουμε, δια του παρόντος άρθρου, ως κανόνα και σκοπεύουμε να εμμείνουμε. Ευχόμαστε να υϊοθετήσει την οπτική αυτή του σημείου εδώ και ο κ. Τσώτσιλλ που χθες έθεσε «ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΟΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ» για να υποδείξει ότι του αρέσουν οι ομαλά εκλεγμένες κυβερνήσεις.
Την ημέρα που θα ανακηρύξουν στον κόσμο οι Σύμμαχοι ότι η Ισπανική ρεπουμπλικανική κυβέρνηση είναι η μία και μοναδική κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την Ισπανία, θα έχει θεραπευθεί μια μεγάλη ασθένεια και –κατά το ήμισυθα έχει γίνει πραγματικότητα η απελευθέρωση της γείτονος.
Ωστόσο, χρειαζόμαστε βοήθεια από τους Ισπανούς Ρεπουμπλικανούς.
Αυτό που απαιτείται –και από την πλευρά των θεών, ακόμα είναι να δώσουν υπόσταση σε αυτήν την νόμιμη κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερο ώστε να την αναγνωρίσει ο κόσμος.
Μπορούν να το καταφέρουν αυτό, καλώντας δίχως καθυστέρηση την σύσκεψη του Cortés και ζητώντας από τους Συμμάχους να σεβαστούν και να τιμήσουν την συνταγματική νομιμότητα.
Η Ισπανική Ρεπούμπλικα δεν είναι ένα έργο σε πρόοδο.
ΥΠΑΡΧΕΙ.
Επιβίωσε της ήττας επειδή είχε την αξιοπρέπεια να μην δεχθεί ποτέ την ήττα.
Τώρα, με τις δικές της προσπάθειες και με την βοήθεια των φίλων της, πρέπει να αξιώσει να της αποδοθεί ο δέων τόπος που της οφείλεται και να δώσει στον Ισπανικό λαό ό,τι ποτέ δεν έπαψε να αξίζει: την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου