*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Σημείωμα του μεταφραστή: Το κείμενο αυτό πρέπει να αναγνωστεί σε συνδυασμό με το περιεχόμενο των άρθρων «Η ΓΑΛΛΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ», «ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ», «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ», «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ», «ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», «Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ» και με τα κείμενα περί Γερμανίας.

Σήμερα, 21η Αυγούστου –και καθώς η έκδοση της εφημερίδας αυτής μεταδίδεται παντού πετυχαίνοντας τους στόχους της– η απελευθέρωση της πόλης βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ύστερα από 50 μήνες κατοχής, αγώνων και θυσιών, το Παρίσι ανακαλύπτει εκ νέου το αίσθημα της ελευθερίας παρά το γεγονός ότι οι εκρήξεις των πυρών πλήττουν τις γωνίες και τα τετράγωνα της πόλης.
Θ διακινδυνεύαμε, ωστόσο, να παλινδρομήσουμε στην οφθαλμαπάτη ότι η ελευθερία –η οποία είναι άξια για κάθε άτομο– εκπηγάζει δίχως προσπάθεια ή πόνο που να ανταποκρίνεται στον αγώνα.
Η ελευθερία πρέπει να είναι αντικείμενο οικονομίας αλλά πρέπει να αγωνιστεί κανείς για να την κατακτήσει.
Απαραίτητη συνθήκη της ελευθερίας μας είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας η οποία συντελείται από την καταπολέμηση του εισβολέα και των προδοτών από τις Γαλλικές Δυνάμεις Εσωτερικών,. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία θα θριαμβεύσουν μέσω αγώνα.
Η απελευθέρωση για το Παρίσι βρίσκεται σε ένα μόνο βήμα απόσταση από την απελευθέρωση της Γαλλίας –και, εδώ, η λέξη LIBERATION πρέπει να κατανοηθεί υπό την ευρύτερη δυνατήν ερμηνεία.
Η μάχη κατά της Ναζιστικής Γερμανίας συνεχίζεται. Το στοίχημα της γενιάς αυτής έχει τεθεί εις το διηνεκές αλλά δεν είναι το μοναδικό, ακόμα κι αν η μάχη αυτή είναι η πιο δύσκολη από τις αναμετρήσεις που έκαναν ολόκληρη την Γαλλία να κινητοποιηθεί.
Η εξωτερική εμφάνιση της Ελευθερίας –για χάρη της οποίας η Γαλλία υποχρεώθηκε να κλειστεί στο 1939– δεν αρκεί απλώς να κατακτηθεί.
Θα έχει ικανοποιηθεί μόνον ένα απειροστικό τμήμα της αποστολής μας εάν η Γαλλική Δημοκρατία του αύριο θα επρόκειτο να βρεθεί εκ νέου –όπως η Γ’ Δημοκρατία– υπό τον αυστηρό έλεγχο των αργυρίων.
Φυσικά, ο αγώνας ενάντια στην δύναμη του χρήματος υπήρξε επί μακρό χρόνο ένα από τα αγαπημένα θέματα του Pétain και της ομάδας του.
Τα αργύρια, ωστόσο, ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερο φορτίο για τον λαό μας απ’ ό,τι στην περίοδο που ξεκίνησε τον Ιούλιο 1940, όταν βοήθησαν την προδοσία ώστε να αποκτήσει την εξουσία και να προσδέσει σκοπίμως τα συμφέροντά της με τον Χίτλερ προκειμένου να προστατεύσει και να επεκτείνει τα προνόμιά της.
Δεν είναι τυχαίο που άνδρες όπως οι Laval, Bouthillier, Baudouin, Pucheu και Leroy-Ladurie διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στα Συμβούλια Υπουργών του καθεστώτος Vichy.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλούμενες «οργανωτικές επιτροπές» διευθύνονταν από επικεφαλής «οργανωτές» των οποίων οι σχέσεις με το προλεταριάτο δεν υπήρξαν ποτέ τίποτε άλλο –στην πλειοψηφία τους– παρά οι σχέσεις των αφεντικών προς τους δούλους.
Χάρη στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει στο πλάϊ των Συμμάχων κατά των στρατών του Χίτλερ, όλη η Γαλλική επικράτεια θα είναι σύντομα ελεύθερη.
Σε εμάς εναπόκειται να εξασφαλίσουμε την ελευθερία μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου