*όπου ''Ενός'' στα αρχαία ελληνικά σημαίνει ''άνθρωπος''. Έν=Ένα=One=Ο.Ν.Ε.=Ο.Η.Ε=UN=Γυνή=Οίνος=Venus/Αφροδίτη.

Η ''Πλειοψηφία του Ενός'' δεν αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι στην ζυγαριά της οικονομίας οι πολλοί βουλιάζουν και ο ένας διασώζεται αλλά, επιπροσθέτως, σημαίνει ότι αυτός ο ένας (1) άνθρωπος διασώζει κυρία και έλκει το πλοίο της κυβέρνησης, τον κύβο που ερρίφθη και βυθίζεται (όπως ακριβώς σε μιαν ζυγαριά όπου η μάζα των πολλών χάνεται λόγω του βάρους). Η βάση της ερευνητικής μεθόδου στηρίζεται στην διαδικασία λήψης αποφάσεων κατά πλειοψηφία και την έκδοση αποτελεσμάτων μετρήσεων, ερευνών, ψηφοφορίας, εκλογής στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια και στις Συνόδους Κορυφής της Ε.Κ. που διασώζουν μιαν χώρα -άνευ δικαιώματος αρνησικυρίας (βέτο)- από την ανισορροπία του Δημοσίου και από το “φούντο” του ταμείου της, δηλ. το Δ.Ν.Τ., με βάση τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Συστήματος και το εσωτερικό δίκτυο INNERNET πληρωμής της εργασίας των Ελλήνων κατ' οίκον: είναι το μοναδικό οικονομικό και τραπεζικό σύστημα στον κόσμο που λειτουργεί ως ραδιο-τηλεοπτικό κανάλι θετικών ειδήσεων και νέων μέσω προγραμμάτων και ταινιών με σκοπό την επικοινωνία με το κοινό. Αφενός χρησιμεύει ως Τράπεζα (Data Bank) πληροφοριών, δεδομένων και αίματος με προσωπική περιουσία 300 τρις Φοινίκων και αφετέρου βασίζεται στους θεσμούς της Ελεύθερης Οικονομίας ("Free Market"), στην απόλυτη τραπεζική πίστη, στο επιτόκιο Labor και στο ελληνικό νόμισμα οίκου (I.Q., συμβολική ονομασία για τον Φοίνικα, ο οποίος είναι το νόμισμα των Ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που γνωρίζουν επαρκώς αρχαία και νέα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Γαλλικά κ.τ.λ., αγαπούν την έντεχνη μουσική, ελληνική και ξένη, και την ίδια την Τέχνη ενώ, με βάση την κατά κεφαλήν καλλιέργεια του Α.Ε.Π. αποτελεί την πλέον ανθούσα οικονομία στην Ευρώπη). Πρόκειται για μιαν νομισματική μονάδα που χαμηλότερη από αυτήν στον κόσμο σε αξία πλούτου δεν υπάρχει διότι πρωτίστως η νοημοσύνη και το νόμισμα των πολιτών που την χρησιμοποιούν δεν υποτιμάται ΠΟΤΕ: ειδικότερα, στηρίζεται στο νόμισμα της Αναγέννησης -ο Φοίνιξ- με βάση την ρήτρα E.C.U., δηλαδή 1 Φοίνιξ=3 Δολλάρια ενώ το Ευρώ υπολογίζεται με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες των υπολοίπων νομισμάτων με βάση το E.C.U., το E.C.U. όμως υπολογίζεται ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«No Passarán» - Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ


«No Passarán»
Άρθρο του Αλμπέρ Καμύ
COMBAT”, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944
Μετάφραση: Χρήστου Π. Παπαχριστόπουλου
Copyright: Christos P. Papachristopoulos
Τί αποτελεί μιαν επανάσταση;
Λαός με όπλα στα χέρια. Τί αποτελεί τον λαό; Αυτό που κρύβεται μέσα σε ένα έθνος που αρνείται αιωνίως να πέσει στα γόνατα. Ένα έθνος αξίζει ό,τι αξίζει ο λαός που τον αποτελεί –κι αν ποτέ μπαίναμε στον πειρασμό να αμφισβητήσουμε την τιμή της πατρίδας, την εικόνα των γιων της που επελαύνουν, κραδαίνοντας τα όπλα, θα μας πλήρωνε με διαχυτική επιβεβαίωση ότι το έθνος αυτό ισοδυναμεί με το υψηλότερο πεπρωμένο και επίκειται από στιγμή σε στιγμή να κατακτήσει μαζί με την ανάσταση και την ελευθερία του.
Την 4η μέρα της εξέγερσης, την αυγή της πρώτης οπισθοχώρησης του εχθρού και μιας ψευδεπίγραφης συνθήκης που διεκόπη από του φόνους Γάλλων, ο λαός των Παρισίων θα συνεχίσει τον αγώνα και θα υψώσει νέα οδοφράγματα. Ο εχθρός που έχει καταφύγει στις γωνίες της πόλης δεν πρέπει να αφεθεί να φύγει. Ο εχθρός που υποχωρεί δεν πρέπει να αφεθεί να επιστρέψει.
No passarán.
Σε όσους λίγους Γάλλους στερημένους μνήμης και φαντασίας, επιλήσμονες τα τιμής, αδιάφορους για την ντροπή, υπνωτισμένους από τις προσωπικές τους ανέσεις που ρωτούν «Σε τί ωφελούν όλα αυτά;» αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε εδώ και τώρα:
Ένας λαός που θέλει να ζήσει δεν περιμένει να του δοθεί η ελευθερία του. Την κάνει δική του.
Και, με τον τρόπον αυτό, βοηθά την ίδια την ουσία του λαού καθώς και όσους του συμπαρίστανται. Κάθε Γερμανός που παρεμποδίζεται να βγει από το Παρίσι σημαίνει μια σφαίρα λιγότερη για τους Συμμάχους αλλά και για τους Γάλλους συντρόφους μας στην Ανατολή. Το μέλλον μας, η εξέγερσή μας, εξαρτώνται εντελώς από την στιγμήν αυτή και ηχούν ταυτόχρονα με τις κραυγές της οργής και το πάθος της ελευθερίας.
Η επιλογή να σκοτώσουμε δεν ήταν δική μας.
Ήμασταν τοποθετημένοι σε μιαν θέση όπου είχαμε την επιλογή είτε να σκοτώσουμε είτε να λυγίσουμε τα γόνατα. Και σε αντίθεση με όσους επιχείρησαν να μας κάνουν να αμφισβητήσουμε την τιμή, τώρα ξέρουμε –ύστερα από 4 έτη τρομακτικού αγώνα– ότι δεν βρίσκεται στο αίμα μας η ικανότητα να γονατίζουμε. Σε αντίθεση με όσους εξακολουθούν να επιχειρούν να μας κάνουν να αμφισβητήσουμε την τιμή, τώρα ξέρουμε ότι είμαστε ένα έθνος ώριμο∙ και ένα έθνος ώριμο, αναλαμβάνει τον έλεγχο, ανεξαρτήτως της μοίρας του και είτε αυτή είναι μια μοίρα ντροπής είτε είναι μια μοίρα υπερήφανη. Βρήκαμε την δύναμη να αντέξουμε το βάρος της ήττας μας και δεν θα πέσουμε από το βάρος της νίκης. Στις 21 Αυγούστου 1944 μια μάχη ξεκίνησε στους δρόμους των Παρισίων, μια μάχη που θα καταλήξει –για όλους μας και για την Γαλλία– σε ελευθερία ή σε θάνατο.
Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου